bal@herk

datum:   zaterdag 10 juni 2023
aanvang:   20u00
instructies:   Leen Devyver
groep 1:   Folkensembles Academie Genk
groep 2:   Snaarmaarwaar
prijs:   onbekend
plaats:   De Markthallen - Markt 2 - 3540 Herk-de-Stad
meer info:   zie website

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Een bal met Folkensembles Academie Genk en Snaarmaarwaar
Dansinitiatie om 19u, deelnemers aan de dansinitiatie krijgen 5€ korting voor het bal

De heren van Snaarmaarwaar zijn – wat had je gedacht? – niet vies van een stevig potje folk. Wat je ziet is een trio, maar wat je hoort is veeleer een geëxplodeerd sextet op speed dat zonder enige moeite een indrukwekkende klankmuur uit hun akoestische instrumenten doet denderen. In een wereld van grijsgekopiërde formats en plastieken concepten, gaan zij resoluut voor een verhaal met een eigen smoel, een eigen sound.

Live ondernemen ze steeds weer een avontuurlijke trip, waarbij ze met hun gekende speelplezier de melodietjes alle hoeken van de kamer laten zien. Nieuwe en oude folk gaan hand in hand, feestelijk en introvert, teder en rockend. Jeroen Geerinck is met zijn pompende en energieke gitaarspel de turbomotor van het trio, de twin-zetel waar mandola-man Maarten Decombel en Ward Dhoore op mandoline zich gezellig in kunnen parkeren. Hun samenspel is compact, hun muziek to the point en hun visie hedendaags. Ze spelen folk anno 2020: levend genre dat met beide benen in de wereld van nu staat.

Snaarmaarwaar bracht intussen 3 albums uit en speelde op de meest diverse podia in Europa en daarbuiten zoals Nanjing Jazz and World Festival (China), Dranouter Folkfestival (B), Festival des Luthiers et Maîtres Sonneurs (F), TFF Rudolstadt (D), Kaustinen Folk Music Festival (FIN), Mandopolis (F), Viljandi Folk Music Festival (EE), Sunrise Celebration (UK)…

Jeroen Geerinck
Akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, synthesizer, drum programming

Maarten Decombel
Gitaar, mandoline

Ward Dhoore
guitars,Soundscapes


copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put