DAFODIL

datum:   vrijdag 31 mei 2019
aanvang:   14u00
instructies:   diverse dans- en muziekateliers
groep 1:   5 groepen op vrijdag 31 mei
groep 2:   5 groepen op zaterdag 1 juni
naprogramma:   zondagochtendaperitiefbal
prijs:   55 euro - 35 euro
plaats:   Freinetschool De Pit - Veemarkt 13 - 3290 Diest
meer info:   zie website
emailadres:   zie email

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

DAFODIL is de naam van het folkdansfestival dat een derde maal zal doorgaan van 31 mei tot 2 juni 2019 in Diest. DAFODIL staat voor DAnsen op FOlkmuziek in DIest in de Lente.

Dafodil mikt op:
Kleine schaal: twee dansvloeren die afwisselend gebruikt worden, slaapgelegenheid ter plaatse
Hoge kwaliteit: zorgvuldig uitgekozen folkgroepen, goede versterking, gladde dansvloeren en een aangename omgeving, ook voor kinderen.
Milieuvriendelijk: goed bereikbaar per trein, camping vlakbij, gezonde voeding met lokale producten, gezonde dranken, en geen geluidsoverlast voor de aanwezigen en de buren.

Bij de muziekkeuze vertrekken we vanuit een brede visie op folk, zonder hokjesdenken. Vanuit de verschillende muzikale achtergronden van zowel de verantwoordelijken voor programmatie als de muzikanten zorgen we voor een muzikale mix met invloeden van en uitstappen naar jazz, klassiek, pop en wereldmuziek. We geven een podium aan lokale en internationale muzikanten die de ritmes van de traditionele dansen op een vernieuwende manier weten te verklanken, en dat zijn niet noodzakelijk gemakkelijke publiekstrekkers.
Dit jaar staan o.m. op de affiche: Wouter en de draak, Naragonia, Bargainatt, Firestarters of Leiden, S-Tres, Macke-Bornauw e.a.

DAFODIL staat ook voor een conviviale sfeer: Gezelligheid, warmte, kindvriendelijkheid en participatie onder de vorm van dansen en het spelen van muziek. We mikken daarbij op een gemengd publiek van alle leeftijden. De setting waarin concerten en bals doorgaan, zorgt voor een minimale afstand tussen de muzikanten en het publiek. Verder besteden we veel aandacht aan lokale verankering: Naast het aantrekken van nationale en zelfs internationale muzikanten en deelnemers bieden we ook podiumkansen aan lokale muzikanten. In het eten en drinken zal er ruim plaats zijn voor streekproducten, die trouwens geserveerd worden door lokale partners zoals De Buurderij, een samenwerkingsverband van lokale en ambachtelijk producenten


copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put