Schoon Folk in de Bib

datum:   vrijdag 15 maart 2019
aanvang:   20u15
groep 1:   Fiston
groep 2:   Symbio
prijs:   5€
plaats:   Bibliotheek - Stadsplein 3 - 3600 Genk
meer info:   zie website 1 + website 2
emailadressen:   zie email 1 + email 2

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

FISTON omschrijft zichzelf als een balfolk-kwintet van professionele muzikanten. De oprichters, François Postic (Nihil Obstat, Baila Tocamos, Au Pied Levé) en Anouk Sanczuk (Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, Room 13 Orchestra) vonden elkaar in Brussel. Ze delen een passie voor balkan-muziek, en gingen op zoek naar zielsverwanten bij de jazz-musici op het conservatorium van Brussel.
Hun repertoire bestaat uit eigen composities, die invloeden dragen van folk, balkan en jazz. Zet je schrap voor hoog energetische dansmuziek en lyrische melodieën!
Muzikanten: François Postic: sopraan- en baritonsax, Anouk Sanczuk: viool, Guillaume Malempre: percussie, Téo Crommen: gitaar en Felix Heymans: contrabas


SYMBIO bestaat uit Johannes Geworkian-Hellman op hurdy-gurdy (de hippe naam voor draailier) en Lars Emil Öjeberget op accordeon. Het duo wordt beschouwd als een van de interessantste en meest belovende bands uit de folkscene. In 2016 waren ze al meteen beste nieuwkomer op de Swedish Folk & World Music Awards. Hun stijl laat zich nog het best samenvatten als een smeltkroes van folk, minimalistische muziek en elektronische dance. Na hun debuutalbum Phoresy in 2016 volgde eind vorig jaar hun tweede worp, Rising. Met hun stevige podiumuitstraling pakken ze elk publiek in, op een magische droomtrip. Dat levert een bijna filmische ervaring op, doorspekt met ernstige verhalen en vrolijk knipoogjes.

Verder horen we ook nog leerlingen van de folkafdeling van de Genkse Academiecopyright © 2010 | Webdesign: Gust Put