Kajto

datum:   zaterdag 15 september 2018
aanvang:   20u00
groep:   Kajto
prijs:   € 10
plaats:   De Bosberg - Kelchterhoefstraat 10 - 3530 Houthalen-Helchteren
meer info:   zie website 1 + website 2

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Kajto is een Esperanto-muziekgroep die oorspronkelijk in het Esperanto geschreven liederen zingt en zichzelf daarbij begeleidt op diverse instrumenten.

De nieuwgemaakte taal Esperanto bevat vooral elementen uit Romaanse talen en verder uit Germaanse en Slavische talen. Zo zijn ook in de muziek van Kajto elementen te vinden die afkomstig zijn uit verschillende landen. Bij optredens van Kajto wordt het publiek vaak uitgenodigd refreinliederen en canons in het Esperanto mee te zingen.

Overigens speelt de groep niet alleen voor Esperanto-publiek, maar even zo vaak voor niet-Esperantisten. In dat laatste geval worden de liederen natuurlijk wel in het Nederlands of Fries toegelicht.

Sinds de oprichting in 1988 speelde Kajto in binnen- en buitenland. De groep presenteerde haar eerste CD (en tevens de eerste Esperanto-CD ter wereld) op het Wereld Esperanto Congres van 1989 in Brighton. In oktober 2004 kreeg Kajto de internationale FAME-cultuurprijs van de Duitse stad Aalen.

Nanne en Ankie spelen als duo voort onder de naam Kajto. Marian en Marita vormen met Rutger en Ad de nieuwe Esperantogroep Kapriol!

Bezetting:
Nanne Kalma: gitaar, cister, banjo, viool, contrabas, zang.
Marita Kruijswijk: fluiten, schalmei, zang.
Ankie van der Meer: gitaar, schalmei, zang.
Marian Nesse: accordeon, zang.

copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put