Schoon Folk in de Bib

datum:   donderdag 23 februari 2017
aanvang:   20u00
groep 1:   trio Dhoore
groep 2:   Leana Vapper
prijs:   5 Euro
plaats:   Stadsbibliotheek - Stadsplein 3 - 3600 Genk
meer info:   zie website
emailadres:   zie email

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Voor de vierde keer al organiseert Bibliotheek Genk in samenwerking met Folk in Limburg en de afdeling folk van de Genkse Academie voor Kunst een concert in het Atrium van de Bibliotheek. Na Gilles Chabenat (Frankrijk), Simone Bottasso (Italië) en Matthias Loibner (Oostenrijk), de muzikanten van de vorige edities, staan er ook dit jaar weer topartiesten uit Vlaanderen en het buitenland op het podium.


Met drie full albums en een palmares om 'u' tegen te zeggen katapulteerden de drie broers van Trio Dhoore – Koen op draailier, Hartwin op diatonische accordeon en Ward op gitaar en mandoline zichzelf in amper vijf jaar tijd tot één van Vlaanderens beste exportproducten wat folk betreft. Na onder meer een tiendaagse tournee in Canada en optredens op Rudolstadt (Duitsland), Kaustinen (Finland), Korrö (Zweden), Dranouter (België), Fête de la Vielle (Frankrijk), Hiiufolk (Estland), Strib Vinter (Denemarken) en de Sidmouth Folk Week en Homegrown (Verenigd Koninkrijk) brengen ze hun mix van traditionele Vlaamse folk en eigen werk in een stomend concert ook naar Genk.


Leana Vapper (zang, doedelzak en fluit) vormt samen met  Sänni Noormets (viool en zang) en de broers Hartwin en Ward Dhoore het kwartet Estbel. Op 23 februari zal Leana Vapper de buitenlandse gast zijn in de bib. Deze Estse nachtegaal laat zich graag ondersteunen met de nodige swing en grooves van de gebroeders Dhoore . Gabriel Garcia Marquez op wandel met Bjork, dartelend door de Noordelijke Natuur, verpozend op een bedje van spaarzame arrangementen en frêle harmonieën.








copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put